Βρείτε μας στο Facebook

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Επαφές

Γιαννίκος Θανάσης

Επαφή

Φόρμα Επαφής

Αποστολή μηνύματος. Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

Ποιο είναι το πλέον γνωστό ελληνικό παραδοσιακό ξύλινο σκαρί; (Η απάντηση στα ελληνικά) *

Άλλες πληροφορίες

Άλλες πληροφορίες:

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα κατάγεται από την Ν. Λέσβο και διαμένει μόνιμα στην πόλη του Βόλου. Είναι απόστρατος Αξκός (Σχης ε.α.) και μέλος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Ασχολείται με τον μοντελισμό 30 χρόνια έχοντας ξεκινήσει με την κατασκευή μικρογραφιών πλοίων μέσα σε μπουκάλια (Shipsinbottles), ενώ δωρεά μέρους της συλλογής του αυτής, εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την κατασκευή Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαριών ξεκινώντας την κατασκευή τους από την σχεδίαση στο χαρτί…(τεχνική scratch).

Θεωρεί τον συγκεκριμένο μοντελισμό ως μία προσπάθεια διατήρησης της ναυτικής μας κληρονομιάς,  επιχειρώντας να αποδώσει όπως λέει, όχι τόσο σε «Μουσειακή ποιότητα» τα πραγματικά σκαριά, όσο το πνεύμα της εποχής εκείνης και τον χαρακτήρα του Έλληνα ναυτικού μέσα από την ποικιλία των τύπων της γάστρας, της ιστιοφορίας αλλά και της χρωματικής απόδοσης των σκαριών.

Είναι ενεργό μέλος του naftotopos.gr, διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα (www.naftomodelismos.gr)  και μέλος σε διεθνή μοντελιστικά forums. 

Ποιο είναι το πλέον γνωστό ελληνικό παραδοσιακό ξύλινο σκαρί; (Η απάντηση στα ελληνικά) *