Το πλοίο της Ινέπολης

Το πλοίο της Ινέπολης του Πόντου

Περισσότερα...Κατασκευαστική προσέγγιση του πλοίου της Ινέπολης του Πόντου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας το οποίο κατασκευάζονταν από Έλληνες ναυπηγούς μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Κατασκευάζονταν με ένα μοναδικό τρόπο που αποτελούσε απομεινάρι της αρχαίας τεχνικής (shell first - πρώτα το κέλυφος). Τα καράβια αυτά δεν έγιναν τόσο πολύ γνωστά γιατί σπάνια έβγαιναν από τα Δαρδανέλια.

Η κατασκευή του μοντέλου βασίσθηκε σε κατασκευαστικά σχέδια του Γάλλου Ναυάρχου Ε. Paris.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μάρας Δημήτριος

Περισσότερα...

Το πλοίο της Ινέπολης του Πόντου

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Ινέπολης του Πόντου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας το οποίο κατασκευάζονταν από Έλληνες ναυπηγούς μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Κατασκευάζονταν με ένα μοναδικό τρόπο που αποτελούσε απομεινάρι της αρχαίας τεχνικής (shell first - πρώτα το κέλυφος). Τα καράβια αυτά δεν έγιναν τόσο πολύ γνωστά γιατί σπάνια έβγαιναν από τα Δαρδανέλια.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Αθανασάκος Νίκος

Περισσότερα...

Το πλοίο της Ινέπολης του Πόντου

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Ινέπολης του Πόντου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας το οποίο κατασκευάζονταν από Έλληνες ναυπηγούς μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Κατασκευάζονταν με ένα μοναδικό τρόπο που αποτελούσε απομεινάρι της αρχαίας τεχνικής (shell first - πρώτα το κέλυφος). Τα καράβια αυτά δεν έγιναν τόσο πολύ γνωστά γιατί σπάνια έβγαιναν από τα Δαρδανέλια. Το μοντέλο εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Ράλλης Αριστοτέλης

 

Περισσότερα...