Περαματάκι

Το Περαματάκι Μανάβρα

Περισσότερα...Μοντέλο τοπικής παραδοσιακής βάρκας μήκους 7,20 μ. από τη Μυτιλήνη. Το μοντέλο βασίστηκε στις κατασκευαστικές γραμμές του περαματάκι Μανάβρα στη σκάλα Ερεσσού που κατέγραψε ο Δημήτριος Μάρας.

To σκαρί κατασκευάστηκε στη σκάλα Πολιχνίτου της νήσου Λέσβου από τους καραβομαραγκούς Γρηγόρη Γρηγορίου, γνωστός με το παρατσούκλι "καζαμίας" και Γιάννη Μουτζουρέλη. Iδιοκτήτες, αποτελούν δύο Καναδοί οι οποίοι και το διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Φωτογραφίες από το συγκεκριμένο σκαρί, δημοσιεύονται στο φωτογραφικό αρχείο. Υλικό κατασκευής μοντέλου: Πεύκο.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μάρας Δημήτριος

Περισσότερα...

Περαματάκι με Λατίνι

Περισσότερα...Αντίγραφο τοπικού σκαριού από τη Μυτιλήνη. Περαματάκι με ιστιοφορία απλής μορφής Λατίνι. Κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς, και αμπούρας εξολοκλήρου στο χέρι (from scratch) καθώς και όλος ο εξοπλισμός του (παραγάδια,πετρελαιόλαμπα,τεσσαροχάλι, καμάκι, αλιεύματα). Η κατασκευή των νομέων του περιλαμβάνει έδρες και σκαρμούς. Χρόνος κατασκευής περίπου 350 ώρες. Το σχέδιο της γάστρας είναι βασισμένο στο παρουσιαζόμενο στο Ελληνική Παραδοσιακή Ναυπηγική - Κ. Δαμιανίδης ο εξαρτισμός του στον Γ.Κουτσοβίλλη και η χρωματική απόδοση σε πίνακα του λαικού ζωγράφου Θεόφιλου (Γρίππος Μυτιλήνης).

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Γιαννίκος Θανάσης

Περισσότερα...