Τρεχαντήρι

Τρεχαντήρι με ιστιοφορία "Μπρατσέρα"

Περισσότερα...Ομοίωμα παραδοσιακού τρεχαντηρού με ιστιοφορία Μπρατσέρα (ψάθες και φλόκο).

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μπουζούνης Γεώργιος

Το σχέδιο των γραμμών του σκάφους είναι από τον Χ. Αθανασίου, όπως χαράχτηκε επάνω σε σανίδα (1,20 Χ 0,20 εκατοστά), το 1945 στην Αλλόνησο. Δημοσιεύτηκε στις "7 ημέρες" της καθημερινής Τόμος ΚΖ.

Το σχέδιο της ιστιοφορίας, οι βασικές διαστάσεις είναι σύμφωνα με τον Κοτσοβίλη (σελ. 75).

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι με ιστιοφορία "Μπρατσέρα"

Περισσότερα...Ομοίωμα παραδοσιακού τρεχαντηρού με ιστιοφορία Μπρατσέρα (ψάθες και φλόκους) και ολικό μήκο: 97 cm.

Το μοντέλο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τις υπερκατασκευές του και το βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει φώτα πορείας, άγκυρες, πυξίδα, βοηθητική βάρκα, τρόμπα άντλησης υδάτων, τουαλέτα, τον εργάτη της άγκυρας και άλλα λοιπά αντικείμενα.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Δαμουράκης Ελευθέριος

Περισσότερα...

Παραδοσιακό Σκοπελίτικο τρεχαντήρι με ιστιοφορία "Μπομπάρδα"

Περισσότερα...Ομοίωμα παραδοσιακού τρεχαντηρού από τη Σκόπελο, με ιστιοφορία Μπομπάρδα (σταυρώσεις στο πλωριό και μπούμα στο πρυμνιό κατάρτι). Ολικό μήκος: 83,5 cm

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μπουζούνης Γεώργιος

Περισσότερα...

Το Τρεχαντήρι ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ

Περισσότερα...

Αντίγραφο του παραδοσιακού σκάφους "ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ", ένα τρεχαντήρι 11,8 μέτρων το οποίο κατασκευάσηκε στα Κατάπολα της Αμοργού από τον καραβομαραγλό Βαζαίο το 1975. Καταστράφηκε στην Αιγιάλη της Αμοργού το 2006, στο βωμό της "ανανέωσης" του αλιευτικού μας στόλου και υπό τη "χορηγεία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατασκευή του μοντέλου βασίσθηκε σε ναυπηγικό κατασκευαστικό σχέδιο όπου περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ελληνική Παραδοσιακή Ναυπηγική" του Κ. Δαμιανίδη, το οποίο διαμορφώθηκε και συμπληρώθηκε ώστε να φέρει τα χαρακτηριστικά του πλωριού και πρυμνιού ποδοστάματος, καθώς και του πηδαλίου, του πραγματικού ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ. To μοντέλο κινείται με τηλεκατεύθυνση.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Χατζηλίας Ηλίας

 

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι αλιευτικό ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Περισσότερα...Aντίγραφο παραδοσιακού αλιευτικού τρεχαντηριού μήκους 12 μέτρων, του οποίου η γάστρα σχεδιάστηκε στη Σκιάθο το 1965.

Τα υπόλοιπα στοιχεία του μοντέλου όπως τα χρώματα της γάστρας, τα αλιευτικά εργαλεία κ.λ.π. αποδίδονται στο μηχανοκίνητο αλιευτικό τρεχαντήρι ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ που εδρεύει στην Κέρκυρα με βάση ενα μικρό λιμανάκι στα νότια του νησιού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Κουτάγιαρ Γιάννης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι Μηχανοκίνητο

Περισσότερα...Αντίγραφο παραδοσιακού αλιευτικού τρεχαντηριού με θαλασσινά χρώματα. Η γάστρα του μοντέλου αποτελεί ομοίωμα παραδοσιακού αλιευτικού τρεχαντηριού μήκους 12 μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε στη Σκιάθο το 1965. Το μοντέλο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Παντάκης Γιάννης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι μικρό

Περισσότερα...Αντίγραφο μικρού τρεχαντηριού παράκτιας αλιείας. Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Σεπτέμβριο του 2004.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Βεζυρτζής Πέτρος

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι υπό κατασκευή

Περισσότερα...Διόραμα κατασκευής παραδοσιακού τρεχαντηριού. Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Σεπτέμβριο του 2004.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Καραβίας Ιωάννης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι μικρό αλιευτικό

Περισσότερα...Αντίγραφο μικρού αλιευτικού παραδοσιακού τρεχαντηριού. Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Σεπτέμβριο του 2004.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Βεζυρτζής Πέτρος

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι με Μπούμα και φλόκους

Περισσότερα...Αντίγραφο παραδοσιακού σκάφους τύπου 'Τρεχαντήρι' με μπούμα και δύο φλόκους. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Ιούλιο του 2008.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μανέος Σταύρος

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι υπό κατασκευή

Περισσότερα...Αντίγραφο τρεχαντηριού προς χρήση σκάφους αναψυχής υπο κατασκευή. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Ιούλιο του 2008.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Αναστόπουλος Χρήστος

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι μηχανοκίνητο με ιστιοφορία Σακολέβα

Περισσότερα...Αντίγραφο του παραδοσιακού αλιευτικού τρεχαντηριού «Βαγγελιώ» με ιστιοφορία σακολέβα. Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Ιούλιο του 2008.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μπουζούνης Γεώργιος

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι μηχανοκίνητο με Μπούμα και Φλόκο

Περισσότερα...Η γάστρα του μοντέλου αποτελεί αντίγραφο παραδοσιακού αλιευτικού τρεχαντηριού μήκους 12 μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε στη Σκιάθο το 1965. Η ιστιοφορία του μοντέλου βασίζεται στην πλέον συνηθισμένη ιστιοφορία των τρεχαντηριών του 19ου αιώνα, με μπούμα και φλόκο, ενώ οι υπερκατασκευές παρουσιάζουν έναν ποιο σύγχρονο σχεδιασμό αλιευτικού σκάφους της τελευταίας δεκαετίας.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Παντάκης Γιάννης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι σπαγγαλιευτικό 'Αχταρμάς'

Περισσότερα...Αντίγραφο παραδοσιακού τρεχαντηριού από τη Νέα Κούταλη Λέσβου, κατασκευασμένο ειδικά για σπογγαλιεία (οι λεγόμενοι αχταρμάδες ή μηχανοκάικα). Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Σεπτέμβριο του 2004.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Ράλλης Αριστοτέλης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι με ιστιοφορία «Μπρατσέρα»

Περισσότερα...Ομοίωμα παραδοσιακού τρεχαντηριού με ιστιοφορία «Μπρατσέρα». Κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς, εξολοκλήρου στο χέρι (from scratch) καθώς και όλα τα εξαρτήματά του (καβίλιες, τρύοπα, μακαράδες, Φανάρια, άγκυρες) Χρόνος κατασκευής 345 ώρες.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Γιαννίκος Θανάσης

Περισσότερα...

Τρεχαντήρι μικρό με Λατίνι και φλόκο

Περισσότερα...Αντίγραφο μικρού ιστιοφόρου τρεχαντηριού με λατίνι και φλόκο. Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την έκθεση μοντέλων ελληνικών παραδοσιακών σκαριών που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας το Σεπτέμβριο του 2004.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Δαμουράκης Ελευθέριος

Περισσότερα...