Το πλοίο της Κερύνειας

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Ομοίωμα του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν.

Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου, στο ναυάγιο του οποίου βρέθηκε οτι μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Ιστορικά στοιχεία για το πλοίο της Κερύνειας θα βρείτε εδώ.

Στη σελίδα αυτή ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ρεαλιστικότητα της παρουσίασης του εσωτερικού του αρχαίου σκάφους, αλλά και στα αρχαιολογικά του ευρήματα. Στην πραγματικότητα, παρουσιάζονται αναλυτικά 2 ίδια μοντέλα κατασκευασμένα όμως σε δυο διαφορετικές κλίμακες.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Αριστοτέλης Ράλλης

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. ενώ βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Το μοντέλο βασίσθηκε σε σχέδια από το βιβλίο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Texas και την έκδοση με τίτλο THE ADVENTURE OF THE SEA.

Οι φιγούρες προέρχονται από συλλογή φιγούρων (μηχανικών αυτοκινήτων?) της εταιρείας Tamiya και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για το μοντέλο.

Τα υλικά είναι ξύλο πεύκου και κοινή κόλλα ξυλουργών και το πανί του σκάφους προέρχεται από κομμάτι υφάσματος παλαιάς κουρτίνας. Η γάστρα στεγανοποιήθηκε και βάφτηκε με βερνίκι. Τα σχοινιά είναι από κάνναβη, η πέτρινη άγκυρα κατασκευάσθηκε, ενώ οι αμφορείς (100 σε αριθμό) είναι από συνθετική ρητίνη σε καλούπι αρχικού αμφορέα, τμήματος παιγνιδιού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Jose Joaquin Heres Garcia

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν. Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Υλικό κατασκευής: Πεύκο Μέθοδος κατασκευής: "Shell first" με τη μέθοδο της μόρσας.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μάρας Δημήτριος

 

 

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν. Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Ράλλης Αριστοτέλης

 

Περισσότερα...