Βρείτε μας στο Facebook

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Διάφορα

Τα καϊκέλια της Λέσβου

Περισσότερα...Αγαπητοί φίλοι μετά από πρόσκληση του ιστοτόπου Lesvosoldies.gr ο συνεργάτης μας Θανάσης Γιαννίκος επιχειρεί μία προσπάθεια ερμηνευτικής θέασης φωτογραφιών, από την ναυτική παράδοση της Μυτιλήνης.

 

 

 

Περισσότερα...

Ζαγοριανά Καράβια

Περισσότερα...

                     
Αγαπητοί φίλοι ο πολιτιστικός φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός-Εκδοτική Δημητριάδος» στο πλαισίου του θεματικού έτους: "Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας" κυκλοφορεί την έκδοση δύο βιβλίων για τη ναυτιλία της Μαγνησίας και σε πολυτελή κασετίνα.
Πρόκειται για ένα ημερολόγιο για το 2015 με τίτλο "Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» καθώς και της 360 σελίδων έκδοσης με τίτλο "Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά» με συγγραφείς τον Αλέξανδρος Καπανιάρη και Νίκο Τσούκα.

 

Περισσότερα...

Φωτογραφικό αρχείο - Τελευταίες προσθήκες

Παρακάτω εμφανίζονται οι τελευταίες προσθήκες που κάναμε στο φωτογραφικό μας αρχείο. Επιιλέξτε τη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει για να οδηγηθείτε απευθείας στην λίστα με τις φωτογραφίας της αντίστοιχης κατηγορίας.

Θαλασσινά καϊκια & βάρκες του τόπου μας

Περισσότερα...Αλήθεια, θα θέλατε να δείτε με μια λαογραφική και διαφορετική αισθητική ματιά, τα πιο γνωστά παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και βάρκες των θαλασσών του τόπου μας;

Να μάθετε εκτός από το σχήμα των καϊκιών μας, την αρματωσιά τους, τον τόπο και τον τρόπο που τα έχτιζαν, τα αγαθά που μετέφεραν, για ποιο είδος ψαρέματος τα χρησιμοποιούσαν, σε τι θάλασσες έπλεαν;

 

Περισσότερα...