Αρχαία καράβια

Αθηναϊκή Τριήρης

Περισσότερα...Κατάφραχτη τριήρη εποχής Κίμωνος του 5ου αιώνα π.X.

Αντίγραφο της Αθηναϊκής τριήρους 'ΟΛΥΜΠΙΑΣ' του πολεμικού ναυτικού.

Το μοντέλο ξεκίνησε έχοντας ως βάση τα μοντελιστικά κατασκευαστικά σχέδια του κιτ του Daniel Dusek, πλην όμως στην πορεία πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές ώστε να προσεγγίσουν την πραγματική κατασκευή της τριήρους.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Παπανδρέου Στέλιος

 

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Ομοίωμα του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν.

Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου, στο ναυάγιο του οποίου βρέθηκε οτι μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Ιστορικά στοιχεία για το πλοίο της Κερύνειας θα βρείτε εδώ.

Στη σελίδα αυτή ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ρεαλιστικότητα της παρουσίασης του εσωτερικού του αρχαίου σκάφους, αλλά και στα αρχαιολογικά του ευρήματα. Στην πραγματικότητα, παρουσιάζονται αναλυτικά 2 ίδια μοντέλα κατασκευασμένα όμως σε δυο διαφορετικές κλίμακες.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Αριστοτέλης Ράλλης

Περισσότερα...

Αθηναϊκή Τριήρης

Περισσότερα...Κατάφραχτη τριήρη εποχής Κίμωνος του 5ου αιώνα π.X.

Αντίγραφο της Αθηναϊκής τριήρους 'ΟΛΥΜΠΙΑΣ' του πολεμικού ναυτικού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Αριστοτέλης Ράλλης

 

 

 

Περισσότερα...

Αιγαιοπελαγίτικο σκάφος πρωτοκυκλαδικής περιόδου

Περισσότερα...Το ομοίωμα αναπαριστά ένα Αιγαιοπελαγίτικο σκάφος πρωτοκυκλαδικής περιόδου (2800 - 2300 π.χ.) και βασίζεται σε παραστάσεις πάνω σε τηγανόσχημα σκεύη από τη Χαλανδριανή Σύρου.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Ράλλης Αριστοτέλης

Περισσότερα...

Η αρχαία πεντηκόντορος Αργώ

Περισσότερα...Κατασκευαστικό μοντέλο αρχαίας πενηντοκόρου.Το μοντέλο κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Δήμου Βόλου και υπό την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Αρχαίας Ναυπηγικής & Τεχνολογίας ΝΑΥΔΟΜΟΣ.

Τα σχέδια και η τελική μορφή του πλοίου, είναι αποτέλεσμα μελέτης της επιστημονικής ομάδας του Ναυδόμου και αφορούν το πλοίο του Ιάσωνα, την Αργώ. Σύμφωνα με τον μύθο ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες του, ξεκίνησαν από τα παράλια της Αρχαίας Ιωλκού για το ταξίδι τους στην Κολχίδα, τον 14ο π.χ. αιώνα.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε και στο αντίγραφο της Αργούς, οξυά για τον τρόπιδα και το σωτρόπι, βελανιδιά για το εφόλκιο και την στείρα, και πεύκο για κήτος. Δεν χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικά στοιχεία για τις ενώσεις, σε αναπαράσταση του πραγματικού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Καρκατσούλης Μπάμπης

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. ενώ βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Το μοντέλο βασίσθηκε σε σχέδια από το βιβλίο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Texas και την έκδοση με τίτλο THE ADVENTURE OF THE SEA.

Οι φιγούρες προέρχονται από συλλογή φιγούρων (μηχανικών αυτοκινήτων?) της εταιρείας Tamiya και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για το μοντέλο.

Τα υλικά είναι ξύλο πεύκου και κοινή κόλλα ξυλουργών και το πανί του σκάφους προέρχεται από κομμάτι υφάσματος παλαιάς κουρτίνας. Η γάστρα στεγανοποιήθηκε και βάφτηκε με βερνίκι. Τα σχοινιά είναι από κάνναβη, η πέτρινη άγκυρα κατασκευάσθηκε, ενώ οι αμφορείς (100 σε αριθμό) είναι από συνθετική ρητίνη σε καλούπι αρχικού αμφορέα, τμήματος παιγνιδιού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Jose Joaquin Heres Garcia

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν. Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες. Υλικό κατασκευής: Πεύκο Μέθοδος κατασκευής: "Shell first" με τη μέθοδο της μόρσας.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μάρας Δημήτριος

 

 

Περισσότερα...

Θηραϊκό πλοίο

Περισσότερα...Κατασκευαστική προσέγγιση πλοίου, εικόνα του οποίου αποτελεί μέρος ολόκληρου στόλου πλοίων αποτελουμένου από επτά μεγάλα πλοία και τρείς λέμβους σε σχήμα ημισελήνου, σε έγχρωμη τοιχογραφία που ανακαλύφτηκε το 1974 κατά την διάρκεια ανασκαφών στη Θήρα σε μιά οικία. Το πλοίο είναι Μινωϊκό. Το καλύτερα διατηρημένο πλοίο στη τοιχογραφία είναι μήκους 50 εκ και φέρει 21 κωπηλάτες από κάθε πλευρά. Με βάσει αυτό προκύπτει ότι το μήκος του ήταν από 36 έως 37 μετρα περίπου και ο ιστός 4,15 μέτρα από το κατάστρωμα.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Μάρας Δημήτριος

Περισσότερα...

Το πλοίο της Κερύνειας (Εμπορικό πλοίο)

Περισσότερα...Αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας. Φορτηγό εμπορικό πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε γύρω στο 380 π.Χ. Ταξίδευε στην περίοδο των υστεροκλασικών χρόνων και συνέχισε να ταξιδεύει στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου και για αρκετά χρόνια μετά από αυτόν. Βυθίστηκε έξω από την Κυρήνεια της Κύπρου όταν μετέφερε 404 αμφορείς με κρασί και λάδι, σακιά με αμύγδαλα και 29 μυλόπετρες.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Ράλλης Αριστοτέλης

 

Περισσότερα...

Αθηναϊκή Τριήρης

Περισσότερα...Κατάφραχτη τριήρη εποχής Κίμωνος (460 π.X.) Αντίγραφο της Αθηναϊκής τριήρους 'ΟΛΥΜΠΙΑΣ' του πολεμικού ναυτικού.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Κατσανδρής Εμμανουήλ

Περισσότερα...

Αθηναϊκή Τριήρης

Περισσότερα...Κατάφραχτη τριήρη εποχής Κίμωνος (460 π.X.) Αντίγραφο της Αθηναϊκής τριήρους 'ΟΛΥΜΠΙΑΣ' του πολεμικού ναυτικού. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο από ξύλο Balsa εκτός από την καρίνα που είναι από ρόκο και τους νομείς που είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης 3 mm. Χρόνος κατασκευής 10 μήνες περίπου.

Κατασκευαστής / Shipbuilder : Πράτσας Δημήτρης

 

 

Περισσότερα...