Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 
Τί χρώματα χρησιμοποιείτε; 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μέλος

Εγγραφη: 25 Απρ 2009 - 00:29
Δημοσ.: 5
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Τί χρώματα χρησιμοποιείτε;
Αγαπητοί συνάδελφοι μοντελιστές
Αν και ασχολούμαι πολλά χρόνια με το σπόρ δεν με ικανοποιούν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιώ (κοινές λαδομπογιές του εμπορίου) γιατί δημιουργούν πολύ παχύ στρώμα που εξαφανίζει τις λεπτομέρειες . Καμιά πρόταση; Εννοείται οτι μπορείτε να ποστάρετε και μάρκες προιόντων...

06 Αύγ 2009 - 10:01
Προφίλ
Γενικός Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 22:24
Δημοσ.: 631
Τοποθεσια: Βόλος
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση Re: Τί χρώματα χρησιμοποιείτε;
Κυριάκο γειά.
Απο το στάδιο...με τις λαδομπογιές των επαγγελματιών πέρασα και εγώ χωρίς να μένω ομοίως ικανοποιημένος.
Και έτσι (τουλάχιστον για μένα) τα μοντελιστικά χρώματα ήταν η επόμενη επιλογή. Χωρίς πρόθεση διαφήμισης χρησιμοποιώ τα "ματ" χρώματα της Humprol και μένω ευχαριστημένος.
Για το λευκό μένω πολύ ευχαριστημένος απο το "Bερνικόχρωμα οικοδομών".... :!: Ultralac/satinet της Χρωτέχ το οποίο δεν είναι απόλυτα "ματ" αλλά στρώνει πολύ καλύτερα απο κάθε άλλο λευκό.
Για τα βερνίκια χρησιμοποιώ τα των επαγγελματιών και μένω ευχαριστημένος αφού όμως έχω πειραματιστεί αρκετά....Η κάθε απόχρωση βερνικιού δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα σε διαφορετικό ξύλο.
Τέλος το "καλό" χρωματικό αποτέλεσμα είναι και υποκειμενικό... ;)
Cu

06 Αύγ 2009 - 19:23
Προφίλ WWW
Μέλος

Εγγραφη: 25 Απρ 2009 - 00:29
Δημοσ.: 5
Απάντηση με παράθεση
Ευχαριστώ Θανάση σίγουρα το καλό ή όχι αποτέλεσμα είναι υποκειμενικό, αλλά μην ξεχνάμε οτι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!
Συνέχεια στα περί χρωμάτων:Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς αερογράφο; Επειδή οι τιμές τους είναι κάπως τσουχτερές διστάζω να προχωρήσω στην αγορά του.Φοβάμαι μήπως είναι κατάλληλο για πλαστικά μοντέλα οπου χρησιμοποιείται κατά κόρον και λιγότερο για ξύλινα.

07 Αύγ 2009 - 00:02
Προφίλ
Γενικός Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 22:24
Δημοσ.: 631
Τοποθεσια: Βόλος
Απάντηση με παράθεση
Δεν είχα ποτέ δικό μου αερογράφο...αλλά στα πολύ μικρά μου χρόνια... έτυχε να "μοντελάρω" παρέα (στον ίδιο πάγκο) με φίλο που τον χρησιμοποιούσε σε πλαστικά μοντέλα.
Αυτό που θυμάμαι είναι η καλή προετοιμασία του μοντέλου (χαρτοταινίες στις επιφάνειες που δεν πρέπει να βαφούν...) και η χρονοβόρα συντήρηση του, με σχολαστικό καθάρισμα απο τα υπολείματα χρώματος και ειδικά στα ακροφύσια (μύτες) ψεκασμού.
Ειδικά το δεύτερο, ήταν αυτό που για μένα τότε, λειτούργησε ανασταλτικά στην χρήση του.

07 Αύγ 2009 - 07:42
Προφίλ WWW
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 13:13
Δημοσ.: 229
Απάντηση με παράθεση
Κάποιος φίλος μου είχε μιλήσει για χρώματα που χρησιμοποιούν στις αγιογραφίες. Αλλά δεν θυμάμαι και δεν γνωρίζω τίποτε. Έτσι για ιδέα.

24 Αύγ 2009 - 18:24
Προφίλ
Μέλος

Εγγραφη: 07 Ιούλ 2010 - 06:41
Δημοσ.: 3
Απάντηση με παράθεση
Καλησπέρα.
Η απάντηση μου στο ερώτημα ,μπορεί να είναι όντως καθυστερημένη χρονικά, αλλά ίσως φανεί χρήσιμη σε επόμενο μοντέλο.
Θα συμφωνήσω με τον Θανάση για τα σμάλτα της Humbrol.
Εγώ αυτές τις ημέρες βάφω ένα ξύλινο Cutty Sark. Το έχω πετσώσει με καπλαμά δρυ 0,6 χιλιοστών και με ενδιέφερε αφάνταστα να είναι εμφανής η υφή του ξύλου μετά την βαφή.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το βάψω με λάδι ζωγραφικής. Αποτέλεσμα? Εξαιρετικό! Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θέλει προσεκτικό μασκάρισμα και ο μεγάλος χρόνος στεγνώματος(3 ημέρες!!! ) Όμως με δεδομένο το ότι είχα χρόνο να ασχοληθώ με άλλες εργασίες , δεν με ενόχλησε καθόλου.
Τώρα για το θέμα αερογράφου: Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο. Εγώ έχω τρεις και βάφω με διάφορα χρώματα( ακρυλικά, μελάνια, λάδια , σμάλτα).
Ο Θανάσης έχει δίκιο για το θέμα του μασκαρίσματος. Κάποιοι το θεωρούν μπελά καθώς και το καθάρισμα του αερογράφου. Όμως η ποιότητα βαφής και αποτελέσματος είναι απερίγραπτη.
Στο θέμα τον βερνικιών έχω χρησιμοποιήσει και το καταπληκτικό υγρό που ονομάζεται παρκετίνη σφουγκαρίσματος.

07 Ιούλ 2010 - 19:44
Προφίλ
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Φεβ 2009 - 13:13
Δημοσ.: 229
Απάντηση με παράθεση
Προσωπικά δεν είχα αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το θέμα το βαψίματος τόσο "επιστημονικά". Πολλές εναλλακτικές λοιπόν και με αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Όταν θα φθάσω στη φάση αυτή της κατασκευής μου, θα ξανασυμβουλευτώ το θέμα. ;)

08 Ιούλ 2010 - 12:27
Προφίλ
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Απάντηση στο θέμα   [ 7 δημοσιεύσεις ] 

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: