Κατασκευή τιμονιού (Κλίμακα 1:18 - 1:20)

Επάνω σε ένα κομμάτι σκληρό ξύλο (κοντά στο πάχος του τιμονιού που θα φτιάξουμε) ζωγραφίζουμε έναν κύκλο με διάμετρο αυτήν του τιμονιού και έναν δεύτερο ομόκεντρο εσωτερικό με διάμετρο ανάλογη με το πλάτος της ρόδας.

1. Επάνω σε ένα κομμάτι σκληρό ξύλο (κοντά στο πάχος του τιμονιού που θα φτιάξουμε) ζωγραφίζουμε έναν κύκλο με διάμετρο αυτήν του τιμονιού και έναν δεύτερο ομόκεντρο εσωτερικό με διάμετρο ανάλογη με το πλάτος της ρόδας. (βλ. παρακάτω εικόνα)

2. Τοποθετούμε την ροδέλα σε ένα κυλινδρικό ξύλο πάνω στο οποίο έχουμε σημειώσει τις ακτίνες του τιμονιού και τρυπάμε την ροδέλα στα αντίστοιχα σημεία (8 συνολικά) με τρυπάνι κοντά στο πάχος οδοντογλυφίδας.Αφαιρούμε το ξύλο από τον εσωτερικό κύκλο (ξεκινώντας από μία τρύπα) και στη συνέχεια κόβουμε από το ξύλο τον εξωτερικό κύκλο.

4.Κόβουμε τις 4 από τις διαμορφωμένες στο μήκος των ακτίνων του τιμονιού και τις άλλες 4 λίγο μακρύτερες και λεπταίνουμε τα κάτω άκρα τους.3.Από έναν μικρό ξύλινο κύλινδρο κόβουμε μία «φέτα» και ανοίγουμε 4 τρύπες σταυρωτά και μικρότερες από το πάχος οδοντογλυφίδας. Ακόμη παίρνουμε 8 οδοντογλυφίδες (όπως τις συγκεκριμένες της φωτο) και τις διαμορφώνουμε (κόβοντας λίγο από το ένα άκρο τους) όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

6.Τελειώνουμε βάζοντας όλες τις οδοντογλυφίδες στην θέση τους και δημιουργούμε ένα τιμόνι πλοίου αρκετά εύκολα για τον χρόνο που διαθέσαμε.5.Ξεκινάμε από τις 4 μακρύτερες οδοντογλυφίδες -βάζοντας τις σταυρωτά και περνώντας τις από τις τρύπες της ροδέλας τις κολλάμε στις αντίστοιχες τρύπες της μικρής «φέτας».