Κατασκευή άγκυρας «Τεσσαροχάλι»

Αν θέλετε να κατασκευάσετε ένα τεσσαροχάλι εύκολα και αποφεύγοντας τη συγκόλληση ή το καλούπι ακολουθήστε τον παρακάτω τρόπο.

1. Πάρτε δύο «Σαλαγγές» στο μέγεθος της κλίμακας που θέλετε να είναι το τεσσαροχάλι και αφού τις ζεστάνετε για λίγο πάνω από φλόγα διαχωρίστε τα μονά από τα διπλά αγκίστρια.

3. Με ένα μικρό πλαστικό ρολό και κόλλα στιγμής ενώστε τα δύο αγκίστρια με κάθετες γωνίες και έχετε το «κεφάλι» από το τεσσαροχάλι. Προσοχή αφήστε χώρο στο πλαστικό ρολό για το στέλεχος της άγκυρας.2. Καθαρίστε λίγο τα υπολείμματα της συγκόλλησης αφήνοντας όμως την συγκόλληση ανάμεσα τους και ελαττώστε το μέγεθος τους.

5. Πάρτε δύο μικρά κομματάκια αυτοκόλλητης ταινίας περικλείστε την άκρη σε κάθε αγκίστρι και στην συνέχεια αφαιρέστε και αφήστε μόνο μικρή επιφάνεια χαρτοταινίας.4. Με ένα μικρό κυλινδρικό ξυλάκι ή οδοντογλυφίδα και έναν κρίκο στην άκρη θα έχετε το τεσσαροχάλι. Αλλά δεν τελειώσατε.

7. Όταν η κόλλα στεγνώσει το κομματάκι της χαρτοταινίας έχει γίνει σαν ξύλο και μπορείτε με έναν ονυχοκόπτη να δημιουργήσετε τα «νύχι» στο άκρο.6. Απλώστε κόλλα στιγμής σε όλη την επιφάνεια της χαρτοταινίας και αφήστε την να στεγνώσει.

Καλή σας επιτυχία8. Κάνοντας το ίδιο και με τα άλλα άκρα, μετά την απαιτούμενη βαφή θα έχετε το τελικό αποτέλεσμα.