Καγκελάκια κουπαστής

Όπως  θα γνωρίζεται δύο από τα τέσσερα παραδοσιακά σκαριά μας, το Καραβόσκαρο και ο Βαρκαλάς, έχουν στην πρύμνη τους κουπαστή στηριζόμενη σε καγκελάκια. 

Τα καγκελάκια αυτά, εκτιμώ ότι θα προβλημάτιζαν - δυσκόλευαν αρκετούς φίλους, όταν επρόκειτο να κατασκευάσουν κάποιο αντίστοιχο μοντέλο. Δείτε όμως παρακάτω μια εύκολη λύση αυτής της κατασκευής  για τα μοντέλα σας. Αν δεν έχετε μια προαποφασισμένη... για τα άχρηστα βούρτσα μαλλιών, μπορείτε να αγοράσετε μια (στην αγορά διατίθενται και φθηνές του  1 ευρώ) και του τύπου της εικονιζόμενης. Προτιμήστε τα «δόντια» της να είναι ξύλινα και όχι πλαστικά γιατί αυτά είναι που θα  μας χρειαστούν.

Θα δείτε λοιπόν ότι, όταν τα αφαιρέσετε από την βάση τους, είναι ήδη προσχηματισμένα σε μορφή κάγκελου, οπότε αν σας ταιριάζει στην κλίμακα τα χρησιμοποιείτε χωρίς παρέμβαση. Διαφορετικά τα κόβετε και τα τροποποιείτε όπως στα παραδείγματα της εικόνας. Ακόμα μπορείτε  να παρεμβάλετε κατά την τροποποίηση τους και χάντρες, έτσι ώστε μετά την βαφή τους, να έχετε  περισσότερες μορφές.

Εύχομαι καλές κατασκευές.