Βιβλιοθήκη

Γενικά για το naftotopos

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο naftotopos τηρεί με αυστηρότητα συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας, πολιτική επεξεργασίας δεδομένων και διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών του χρήστη της ιστοσελίδας του και για την προστασία των Προσωπικών του Δεδομένων σύμφωνα με τη σχετική κείμενη νομοθεσία, τους Κανονισμούς της ΑΔΑΕ και την Πολιτική Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Πολιτική Ασφαλείας) που τηρεί.

Αν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας και να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί στον ιστότοπό μας.

Η Πολιτική Ασφάλειας του naftotopos.gr, έχει ως γνώμονα τις σχετικές διατάξεις του Εθνικού Δικαίου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και περί διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ν. 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον Ν. 3471/2006 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως ισχύουν σήμερα, τους Κανονισμούς Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών της Α.Δ.Α.Ε. όπως έχουν δημοσιευτεί στα ΦΕΚ 87 & 88/26-1-2005 και ισχύουν, το Π.Δ. 47/2005) και τις σχετικές διατάξεις του Κοινοτικού Δικαίου (Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων/ΓΚΠΔ – 2016/679).

Τα σχετικά κείμενα είναι δημοσίως διαθέσιμα και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αρμόδιων εποπτικών/ελεγκτικών Αρχών, ήτοι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) (www.dpa.gr), της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) (www.adae.gr) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) (www.eett.gr).

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών της ιστοσελίδας μας διαμορφώνεται βάσει των ως άνω διατάξεων, και αναπροσαρμόζεται σε περιοδική βάση, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της ισχύουσας νομοθεσίας.


Δεδομένα που συλλέγονται:

Οποιοσδήποτε χρήστης του διαδικτύου επισκέπτεται το site μας, δεν απαιτείται να υποβάλει προσωπικά στοιχεία για να χρησιμοποιήσει τον δικτυακό τόπο.

Αν ο επισκέπτης επιθυμεί την χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας, τότε κατά την εγγραφή του θα του ζητηθεί να δηλώσει τα εξής στοιχεία:

  • όνομα και επώνυμο
  • ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (e-mail address)


Σκοπός συλλογής δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στην ιστοσελίδα μας αφορούν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία για την ασφαλή και αποτελεσματική επικοινωνία μας με τον εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα μας χρήστη.

Για να υπάρχει καταγεγραμμένη η απόδειξη της συναίνεσης του χρήστη στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων από την ιστοσελίδα μας, καταγράφεται η IP διεύθυνση της σύνδεσης του πελάτη, ο χρόνος καθώς και τα στοιχεία για τα οποία έδωσε τη συναίνεσή του.

Παράλληλα, όταν ο εγγεγραμμένος χρήστης αποστέλλει ένα ερώτημα ή αίτημα μέσω διαδικτύου, συναινεί στο γεγονός ότι όποια πληροφορία παρέχει, χρησιμοποιείται από το naftotopos.gr για να του απαντήσει.

 

Χρόνος τήρησης Δεδομένων

Τα προσωπικά στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα παραμένει ο χρήστης εγγεγραμμένος στην ιστοσελίδα μας, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα άμεσης διαγραφής τους εφ΄όσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τον ίδιο.

 

Κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων

Ο naftotopos δηλώνει ρητώς ότι τα δεδομένα οιασδήποτε μορφής, τα οποία συλλέγονται μέσα από την ιστοσελίδα του είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να πωληθούν, ενοικιασθούν, μεταβιβασθούν ή γνωστοποιηθούν σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος και για οποιονδήποτε λόγο.

 

Δικαιώματα του χρήστη

Γνωρίζουμε και αποδεδειγμένα προστατεύουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα του χρήστη της ιστοσελίδας μας που προστατεύονται από τον GDPR, παρέχοντας το δικαίωμα πρόσβασης / διόρθωσης / διαγραφής των δεδομένων και το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων, αλλά και το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων. Ο naftotopos αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Μέτρα ασφαλείας για προστασία δεδομένων

Τα δεδομένα που καταχωρίζονται και φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας, αποθηκεύονται σε διακομιστές που προστατεύονται με τα ισχυρότερα δυνατά επίπεδα μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα και με την Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων (https://www.isol.gr/gdpr/) της iGROUP Πληροφορική ΕΠΕ, εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο του Internet και της πληροφορικής που συνεργάζεται ο naftotopos.

 

Πολιτική cookies

Για να μπορούν να προσφέρουν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα και session: τα μόνιμα cookies παραμένουν στο σκληρό σας δίσκο και αφού τελειώσετε την επίσκεψή σας, μνημονεύοντας μια μεγάλη γκάμα στοιχείων τα οποία χρησιμοποιούνται για την επόμενη επίσκεψη. Τα session cookies χρησιμοποιούνται μόνο για να αναγνωρίσουν ότι μπαίνετε στο site, ώστε να μη χρειάζεται να σας ζητείτε password σε όλες τις σελίδες που περιλαμβάνουν συναλλαγή στοιχείων. Αυτά σβήνονται αμέσως αφού φύγετε από το site.

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί session cookies: για να μη σας ζητάμε συνεχώς password όταν επισκέπτεστε τις διάφορες σελίδες μας, θα πρέπει να σας αναγνωρίζουμε όταν εισέρχεστε σε μη προσβάσιμες από τους απλούς επισκέπτες μας περιοχές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να αποδέχεται την ύπαρξη των cookies, να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα cookie ή να απορρίπτει την εγκατάσταση των cookies. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ρυθμίσει τον περιηγητή του (browser: Firefox, Chrome, Opera, Safari κτλ) να απορρίπτει τα cookies, μπορεί να περιηγηθεί στο site μας ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα εγγραφεί στην ιστοσελίδα μας και τότε είναι απαραίτητη η αποδοχή τους.

Αν δεν συμφωνείτε με την παραπάνω πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας και να διαγράψετε το λογαριασμό που διατηρείτε μαζί μας.

Για χρήστες κάτω των 18 ετών θεωρείται δεδομένη η εκ των προτέρων εξασφάλιση της συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων σε κάθε περίπτωση δήλωσης προσωπικών στοιχείων

 

Τροποποιήσεις στην παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο naftotopos διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της παρούσας πολιτικής δεδομένων, πάντα σύμφωνα με τους Νόμους και το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

 

Πηγές ενημέρωσης

Διαδικτυακοί τόποι, βιβλιογραφία, αλλά και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, που έχουν αποτελέσει πηγή ενημέρωσης της θεματικής ενότητας του φωταρχείου μας "Αλησμόνητα Παραδοσιακά Σκαριά".

Πνευματικά δικαιώματα

Αγαπητοί μας φίλοι

Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι οι παρακάτω όροι αποσκοπούν καταρχήν στην ενημέρωσή σας, για τη δική σας ενδεχομένως προστασία αλλά και από σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των φίλων ιδιωτών αλλά και φορέων που συμμετέχουν (μέσω υλικού πνευματικής ή άλλης ιδιοκτησίας τους) στο "naftotopos.gr".

  1. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (naftotopos.gr), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αντίστοιχων συγγραφέων ή ιδιοκτητών τους και ενδεχομένως να προστατεύονται από την Ελληνική Νομοθεσία. (Επισημαίνουμε ότι για το περιεχόμενο που υπόκειται ο περιορισμός αυτός, απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου τους με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.)
  2. Οι φωτογραφίες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του naftotopos.gr, φέρουν όλες την ένδειξη:
    Copyright (c) [ΕΤΟΣ] - www.naftotopos.gr
    ή σχετικό υδατόγραμμα (watermark) και για τη χρησιμοποίησή τους ισχύουν και οι επισημάνσεις που περιγράφονται στην παράγραφο (4).
     
  3. Επιπλέον των φωτογραφιών (που εντάσσονται στην παράγραφο 2), εμπεριέχονται και δημοσιεύονται φωτογραφίες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία τρίτων (ιδιωτών ή φορέων). Αυτές οι φωτογραφίες, κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:
    • α. - Φωτογραφίες που αποτελούν μέρος δημοσιεύματος - άρθρου τρίτου, το οποίο αναδημοσιεύονται στο naftotopos.gr. Περιλαμβάνονται όπως στην πρωτότυπη δημοσίευσή τους, χωρίς καμία ένδειξη λογοτύπου και για την χρησιμοποίησή τους δεν απαιτείται καμία απολύτως ενέργεια.
    • β. - Φωτογραφίες που εντάσσονται στο υλικό του naftotopos.gr, όπου ο "ιδιοκτήτης" και τα στοιχεία επικοινωνίας του, συνοδεύουν τη δημοσίευση. Για τη χρησιμοποίηση του υλικού αυτού σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί του πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι φωτογραφίες αυτές, μπορεί να φέρουν και την ένδειξη: www.naftotopos.gr ή σχετικό υδατόγραμμα (watermark) και για τη χρησιμοποίησή τους επιπλέον ισχύουν και οι επισημάνσεις που περιγράφονται στην παράγραφο (4).
    • γ. - Φωτογραφίες που εντάσσονται στο υλικό του naftotopos.gr, όπου εμφανίζεται μόνο το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία του "ιδιοκτήτη". Οι φωτογραφίες αυτές, φέρουν απλά την ένδειξη: www.naftotopos.gr ή σχετικό υδατόγραμμα (watermark) και για την χρησιμοποίησή τους ισχύουν και οι επισημάνσεις που περιγράφονται στην παράγραφο (4).
  4. Για να χρησιμοποιήσετε μία ή περισσότερες από τις φωτογραφίες που περιγράφονται στις παραγράφους (2), (3β) και (3γ),ισχύουν τα ακόλουθα:
    • Για παρουσίαση σε έντυπο μέσο, παρακαλούμε να αναφέρετε στην ίδια σελίδα και σε ευκρινές σημείο το website "www.naftotopos.gr" ως η πηγή των συγκεκριμένων φωτογραφιών.
    • Για παρουσίαση σε δικτυακό τόπο, παρακαλούμε να εισάγετε σύνδεσμο αναφοράς (link) σε κάθε ιστοσελίδα (page) όπου σκοπεύετε να περιλάβετε κάποια τέτοια φωτογραφία, καθώς και να μας αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) τη διεύθυνση (URL) του δικτυακού σας τόπου που θα περιλαμβάνει τις προαναφερθείσες ιστοσελίδες.
    • Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετατροπή ή αλλοίωση φωτογραφιών χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του naftotopos.gr, όπως για παράδειγμα η περικοπή φωτογραφιών, απαλοιφή λογοτύπου κ.λ.π.


Σας ευχαριστούμε

 

 

 

 

naftotopos - Banners

Φίλοι του naftotopos

Εάν διατηρείτε προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο και επιθυμείτε να προσθέσετε το banner του naftotopos.gr στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε ελεύθερα να το κάνετε, αποθηκεύοντας ένα από τα παρακάτω μεγέθη, όποιο είναι κατάλληλο για το χώρο το οποίο το προορίζετε, τοποθετώντας το σύνδεσμο http://www.naftotopos.gr

Ευχαριστούμε

 

{nomultithumb}




 

 

 

 

 

Προδιαγραφές εκθεμάτων

 

Προϋποθέσεις δημοσίευσης εκθεμάτων

Για την ένταξη φωτογραφιών μοντέλων σκαριών και σκαφών υπό κλίμακα, πρέπει να ικανοποιούνται απαραιτήτως οι παρακάτω προδιαγραφές - προϋποθέσεις:

  1. Το περιεχόμενο των φωτογραφιών να εναρμονίζεται απόλυτα με το πλαίσιο όπως αυτό καθορίζεται στο σκοπό του site
  2. Τα μοντέλα καραβιών γενικά, να αποτελούν προϊόν μοντελισμού με αποδεκτή αισθητική, ποιότητα, πιστότητα, λειτουργικότητα και αληθοφάνεια κατασκευής, όπως τήρηση πραγματικών κατασκευαστικών σχεδίων, της κλίμακας του μοντέλου κ.λ.π.
  3. Τα μοντέλα καραβιών που παρουσιάζουν αρχαία σκαριά, ιστορικά καράβια κ.λ.π., όπου δεν υπάρχουν σχέδια, να συνοδεύονται απαραίτητα από συγκεκριμένα τεκμήρια, όπως π.χ. φωτογραφίες από αγγεία, τοιχογραφίες, αναφορά σε σχετική ξένη ή ελληνική βιβλιογραφία, υποστηρικτικό κείμενο όσον αφορά στη κατασκευή κ.λ.π.
  4. Τα προτεινόμενα νέα μοντέλα καραβιών και σκαφών « kit » που ήδη προβάλλονται, να διαφοροποιούνται σημαντικά από το αντίστοιχα που ήδη προβάλλονται
  5. Οι φωτογραφίες να έχουν ουδέτερο φόντο και μεταξύ άλλων να μην απεικονίζονται μαζί και διάφορα άλλα άσχετα αντικείμενα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, άνθρωποι κ.λ.π.
  6. Το μοντέλο που παρουσιάζεται, να καλύπτεται ικανοποιητικά (σε σχέση με το συνολικό μέγεθος της φωτογραφίας),
  7. Οι φωτογραφίες να είναι καθαρές, ευκρινείς κ.λ.π. Θα πρέπει να είναι σε ικανοποιητική ανάλυση και μέγεθος (το λιγότερο που συνίσταται είναι 1024x768 pixels), ούτως ώστε το μοντέλο να φαίνεται με ευκρίνεια, να εκτιμάται ικανοποιητικά η ποιότητα και η αληθοφάνεια της κατασκευής, καθώς και να μην μειώνεται η αξία του. (Προτιμάται η διάσταση των 1600x1200 pixels).
  8. Η παρουσία του μοντέλου θα πρέπει να γίνεται με ένα ικανό πλήθος φωτογραφιών. Το λιγότερο επιθυμητό από 8 έως 12. (Επεξεργαζόμενοι ένα ικανό πλήθος φωτογραφιών, ακόμη και μεγαλύτερο από 12, αυτό μας βοηθά στην επιλογή των καταλληλότερων και αντιπροσωπευτικότερων φωτογραφιών για το μοντέλο).
  9. Στο σύνολο των φωτογραφιών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και μερικές που να καλύπτουν όλο το μοντέλο (σε πλάγια όψη, πλάγια όψη από πλώρη, πλάγια όψη από πρύμνη). Επίσης οι υπόλοιπες μπορεί να καλύπτουν και μέρος του μοντέλου ή/και μερικές αρκετά κοντινές, όσο δηλαδή χρειάζεται για την προβολή των σημαντικών λεπτομερειών από την κατασκευή του μοντέλου, όπου να φανερώνει την ποιότητα και την αληθοφάνεια της κατασκευής του.
  10. Οι φωτογραφίες να συνοδεύονται από κείμενο με στοιχεία που να αφορούν στο μοντέλο (π.χ. τρόπος και υλικά κατασκευής, εάν εκτίθεται... πού εκτίθεται, συγκεκριμμένες πηγές κ.λ.π.), αλλά και με στοιχεία που αφορούν στο πραγματικό, όταν αναφέρεται σε ένα υπαρκτό σκαρί (όνομα, μέγεθος, χρήση, τοποθεσία, ιστορικά στοιχεία κ.λ.π.).
  11. Να προσδιορίζονται τα στοιχεία του μοντέλου που αφορούν: στην κλίμακα κατασκευής, στις διαστάσεις (ολικό μήκος, πλάτος, ύψος) καθώς και τα στοιχεία του κατασκευαστή: Ονοματεπώνυμο, Πόλη, Χώρα και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και τηλέφωνο). Τα στοιχεία επικοινωνίας του κατασκευαστή, δεν δημοσιεύονται εάν δεν αποτελεί επιθυμία του μοντελιστή.

Παράλληλα, με στόχο να δημιουργηθεί μία ειδική σελίδα με όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες μας, πέραν των παραπάνω προσωπικών στοιχείων που συνοδεύουν το μοντέλο, ο μοντελιστής μπορεί να αποστείλει ένα μικρό και συνοπτικό βιογραφικό.

 

Προδιαγραφές τεχνικών χαρακτηριστικών και κειμένων

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και κείμενα που αποστέλλονται από τους συμμετέχοντες πρέπει:

  • να είναι σαφή και πλήρη κάνοντας αναφορά όπου και όταν απαιτείται σε χρονολογίες, τοποθεσίες, ονόματα κ.λ.π.
  • να γίνεται αναφορά όπου απαιτείται στη σχετική βιβλιογραφία

Πλαίσιο συνεργασίας

Στο πλαίσιο της συμβολής σας στον naftotopos με τον οποιονδήποτε τρόπο, έχουν καθορισθεί κάποιοι βασικοί κανόνες και αρχές που θα πλαισιώσουν την μεταξύ μας συνεργασία, για αυτό και σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι αυτοί οι κανόνες και αρχές, αφορούν και εσάς και εμάς.

 

Γενικά

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως κύριο αντικείμενο έχει τον ξυλοναυπηγικό μοντελισμό που βασίζεται και αναφέρεται στην αντίστοιχη ξυλοναυπηγική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας.

Στα περιεχόμενά του δύναται να περιλαμβάνεται υλικό που κυρίως απορρέει από το αντικείμενο που προδιαγράφεται παραπάνω, αλλά και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται η αφορά στην ξυλοναυπηγική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας και παράλληλα βοηθά στην πληρέστερη και αποτελεσματικότερη προβολή και διάδοση του αντικειμένου του, όπως:

  • φωτογραφίες μοντέλων - ομοιωμάτων σκαριών και σκαφών
  • σχετικά υποστηρικτικά κείμενα - αναφορές ιστορικού και μοντελιστικού περιεχομένου,
  • άρθρα - δημοσιεύματα
  • κ.α.

 

Ορισμοί

  • Site : Ο παρόν διαδικτυακός τόπος "www.naftotopos.gr"
  • Εκθέματα: Οι φωτογραφίες των μοντέλων - ομοιωμάτων καραβιών και σκαφών καθώς και όποιων άλλων σχετικών έργων τέχνης προβάλλονται από το site.
  • Υλικό: Τα εκθέματα καθώς και τα σχετικά συνοδευτικά κείμενα, άρθρα, λοιπές φωτογραφίες.
  • Διαχειριστής: Το ή τα φυσικά πρόσωπα που πρακτικά διατηρούν το νόμιμο δικαίωμα αναφορικά με την ύπαρξη και τη διατήρηση του παρόντος διαδικτυακού τόπου ( site ) και κατ' επέκταση έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν, να υποστηρίζουν ή και να διαμορφώνουν το σκοπό και τους στόχους του.
  • Συμμετέχοντες: Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία για τον οποιοδήποτε προσωπικό τους λόγο εθελοντικά προσφέρουν ή παρέχουν στο site υλικό προς προβολή, πληροφορίες ή άλλες σχετικές υπηρεσίες, στηρίζοντας με αυτό το τρόπο έμπρακτα το σκοπό και τους στόχους του site.

 

Αρχές συνεργασίας & συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, δεν υπάρχει καμία οικονομική απαίτηση και πραγματοποιείται εφόσον ικανοποιείται τόσο ο σκοπός του site όσο και η αποδοχή των παρακάτω αρχών και προϋποθέσεων.

Είναι σημαντικό, να γίνει γνωστό και εν μέρει αποδεκτό από όλους τους φίλους συμμετέχοντες, ότι δεν μπορεί να αποτραπεί 100 τοις εκατό η χρησιμοποίηση από τρίτους, φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο γενικότερα αλλά και στο "naftotopos.gr". Παράλληλα, φροντίζουμε να ενημερώσουμε κατάλληλα τους επισκέπτες μας όσον αφορά στην ορθή χρήση και εκμετάλευση των φωτογραφιών και των κειμένων που περιλαμβάνονται στο υλικό που δημοσιεύεται στο naftotopos.gr

Αναφορικά με τη σχέση και την ποιότητα συνεργασίας σας με το "naftotopo", καταγράφονται οι παρακάτω βασικές αρχές και κανόνες από τους οποιους δεν εξαιρείται κανείς.

  1. Ο διαχειριστής του site διατηρεί το δικαίωμα και χωρίς προειδοποίηση, να αλλάξει ή να διαφοροποιήσει την εμφάνιση, τη δομή αλλά και να διευρύνει το αντικείμενο και τις δραστηριότητες του παρόντος διαδικτυακού τόπου, υπό τον όρο ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα θίγουν τα ιδιοκτησιακά ή/και πνευματικά δικαιώματα των συμμετεχόντων επί των εκθεμάτων τους ( copyright ), αλλά ούτε θα προσβάλλουν ή θα μειώνουν την αξία τους.
  2. Η συμμετοχή στο παρόντα διαδικτυακό πρέπει να πραγματοποιείται υπο την μορφή της δωρεάς υλικού προς το site χωρίς συγκεκριμμένο χρονικό περιορισμό και από τα δύο μέρη, εκτός εάν προκύψει στο μέλλον θέμα διάλυσης συνεργασίας.
  3. Η επιλογή και η αποδοχή των υλικών που προσφέρονται από τους συμμετέχοντες, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του διαχειριστή και πραγματοποιείται μετά από αξιολόγηση του υλικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές - προϋποθέσεις που καθορίζονται παρακάτω.
  4. Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα, πάντα σε συνεννόηση με το σχετικό συμμετέχοντα, να επέμβει ή/και να διαμορφώσει κατάλληλα συνοδευτικό υλικό, π.χ. κείμενο που να αφορά αποκλειστικά όμως σε συντακτικούς ή ορθογραφικούς λόγους ή ακόμη και περικοπή υλικού, π.χ. φωτογραφίες.
  5. Ο διαχειριστής δεν δεσμεύεται χρονικά για το πότε θα προβληθεί το υλικό που προσφέρεται από τους συμμετέχοντες.
  6. Η συμμετοχή στο site είναι εθελοντική και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την όποια οικονομική ή άλλη απαίτηση (π.χ. μίσθωσης)
  7. Τα εκθέματα (μοντέλα) τα οποία προσφέρονται προς προβολή πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, δηλαδή να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Κατ' εξαίρεση και σε ειδικές περιπτώσεις μόνο, μπορεί να γίνονται αποδεκτά και μη ολοκληρωμένα μοντέλα, εφόσον οπτικά παρουσιάζουν κάποιο κατασκευαστικό ενδιαφέρον. Τα μοντέλα αυτά θα φέρουν ειδική λεκτική σήμανση, όπως: "Μοντέλο υπό κατασκευή" ή "Μή Ολοκληρωμένο" ή αντίστοιχο σχετικό εικονίδιο.
  8. Σε περίπτωση που συντρέχουν τεχνικοί λόγοι, π.χ. ελάχιστος διαθέσιμος ελεύθερος χώρος, ο διαχειριστής πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα και χωρίς προειδοποίηση, να διαγράψει - αποσύρει, προσωρινά ή και μόνιμα, υλικό που προβάλλεται. Στο πλαίσιο αυτό και μόνο όταν δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, ορίζεται:
    • το διάστημα των δώδεκα (12) μηνών από την πρώτη ημερομηνία προβολής του υλικού, ως το ελάχιστο υποχρεωτικό χρονικό διάστημα προβολής υλικού και
    • η χαμηλή επισκεψιμότητα του υλικού (κατα κύριο λόγο), ως κριτήριο επιλογής για διαγραφή - απόσυρση υλικού που προβάλλεται.
  9. Η επιλογή για παραμονή υλικού στο site και μετά το πέρας του παραπάνω οριζόμενου χρονικού διαστήματος, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του διαχειριστή και για την οποία δεν πηγάζει καμία οικονομική η άλλη απαίτηση ή υποχρέωση.
  10. Ο Διαχειριστής δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με προβλήματα ακεραιότητας ή /και διαθεσιμότητας του server ο οποίος φιλοξενεί το site και σαν αποτέλεσμα έχουν τη μόνιμη ή προσωρινή διακοπή προβολής του.
  11. Την αποκλειστική και συνολική ευθύνη όσον αφορά στην πληρότητα, στην ορθότητα, στην εγκυρότητα, στην νομιμότητα κ.λ.π. του υλικού που προβάλλεται από το site, πρέπει να έχει ο εκάστοτε συμμετέχοντας που το προσφέρει και ο οποίος συμφωνεί για:
    • την κοινοποίηση στο διαχειριστή του site των προσωπικών του στοιχείων όπως: ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και
    • την επώνυμη προβολή του υλικού που προσφέρει, με την υποχρεωτική αναγραφή του ονοματεπωνύμου του.
  12. Η διαπίστωση απο τον διαχειριστή ότι προσβάλλονται οι αρχές και ο σκοπός του site, ή η διαπίστωση τυχόν εκούσιας ή ακούσιας παραπληροφόρησης, που πηγάζει γενικότερα από λανθασμένη πληροφόρηση, τόσο όσον αφορά στο υλικό που προβάλλεται όσο και στα προσωπικά στοιχεία του συμμετέχοντα, πρέπει να αποτελεί αιτία για τη συνολική και μόνιμη διαγραφή του συμμετέχοντα.
  13. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα ελεύθερα να καταγράφουν, να δημοσιεύουν ή να διαφημίζουν τον παρόντα διαδικτυακό χώρο και οπουδήποτε, κάνοντας χρήση, κατά προτίμηση, της διεύθυνσης ( URL ) της κεντρικής σελίδας του site " http://www. naftotopos.gr " και όχι υποσελίδων του.
  14. Οι συμμετέχοντες διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα για οποιοδήποτε λόγο και όποτε αυτοί το κρίνουν απαραίτητο και χωρίς καμία απαίτηση από το διαχειριστή του site, να αιτηθούν την ολική απόσυρση της συμμετοχής τους από το site. Ο διαχειριστής οφείλει να διεκπεραιώσει το σχετικό αίτημα το αργότερο μέσα σε διάστημα τριών (3) μηνών από τη σχετική αίτηση.

 

Κάλεσμα συνεργασίας

Ο "naftotopos" στηρίζεται σημαντικά στην συνεργασία αλλά και στην ενεργό συμμετοχή οποιουδήποτε το επιθυμεί. 

  1. Έχετε στην κατοχή σας φωτογραφίες από ελληνικά παραδοσιακά σκαριά που κατά την άποψή σας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ιστορικό, παραδοσιακό ή μοντελιστικό ενδιαφέρον; Μπορείτε να μας τις στείλετε (συνοδευόμενες απο κάποιο ενημερωτικό κείμενο). Περισσότερες φωτογραφίες από ένα ιδιαίτερο σκαρί, θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα μικρό αφιέρωμα για αυτό.
  2. Έχετε εντοπίσει κάποιο άρθρο - δημοσίευμα που μπορεί να εμπλουτίσει τα περιεχόμενα του naftotopos; Μπορείτε να μας το στείλετε (δηλώνοντας απαραιτήτως την πηγή).
  3. Αρθρογραφείτε; Ο naftotopos σας δίνει την ευκαρία να εντάξετε στις σελίδες του, εργασίες σας που απορρέουν μέσα από τις συγγραφικές αλλά και δημοσιογραφικές σας τάσεις, εξασφαλίζοντας για εσάς την κατάλληλη δημοσιοποίηση και προβολή τους. Στείλτε μας το δικό σας άρθρο σχετικά με την ξυλοναυπηγική μας ιστορία-παράδοση και το μοντελισμό.
  4. Είστε μοντελιστής; Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες και στοιχεία από το δικό σας μοντέλο.
  5. Είστε έμπειρος ή άπειρος μοντελιστής; Μοιρασθείτε μαζί μας, μία δική σας μοντελιστική τεχνική ή ακόμα και μία διαφορετική προσέγγιση από αυτές που ήδη παρουσιάζονται, είτε στο naftotopos forum, ή ακόμη και μέσω e-mail όπως εσάς σας εξυπηρετεί καλύτερα.
  6. Έχετε επιπλέον διάθεση να βοηθήσετε και νοιώθετε οτι ο naftotopos μπορεί ακόμη καλύτερα; στείλτε μας τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας μέσω e-mail ή και μέσω του naftotopos forum.
  7. Γίνεται ενεργό μέλος μίας παρέας που επιδιώκει τη διάδοση του ξυλοναυπηγικού μοντελισμού στην Ελλάδα αλλά και παράλληλα, με ειλικρίνεια αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό που αρμόζει σε ένα τέτοιο θέμα, την ενημέρωση του κόσμου αναφορικά με την ξυλοναυπηγική μας ιστορία και παράδοση.

Κάθε συμβολή στον naftotopos.gr, παρουσιάζεται πάντα επώνυμα.

Ευχαριστoύμε

 

Τα κίνητρα και οι στόχοι μας

Ο σχεδιασμός, η δημοσίευση και η συντήρηση του naftotopos.gr, αποτελεί την απόδειξη του θαυμασμού των συμμετεχόντων σε αυτόν, τόσο για την ξυλοναυπηγική μας ιστορία και παράδοση, όσο και για την ίδια τη μοντελιστική τέχνη. Η δημοσίευση φωτογραφιών από ομοιώματα ξύλινων καραβιών, αλλά και η παροχή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού, ενισχύει ακόμη περισσότερο το σκοπό της δημιουργίας του που έχει ως στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του μέσα από μία τεκμηριωμένη προβολή εκθεμάτων, συνοδευόμενα από κείμενα και λεπτομερείς φωτογραφίες. 

Η ύπαρξη και η συντήρηση του διαδικτυακού ναυτότοπου δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα. Οι όποιες εμπορικές ανησυχίες και προσδοκίες ενδεχομένως υπάρχουν, αφορούν αποκλειστικά στον κάθε ένα συμμετέχοντα ξεχωριστά και μεμωνομένα.

Γιατί «ναυτότοπος»;

Διότι στο «ναυτότοπο» δεν περιοριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στον ξυλοναυπηγικό μοντελισμό, αλλά επεκτεινόμαστε και σε θέματα που αφορούν ευρύτερα στην ξυλοναυπηγική μας ιστορία και παράδοση, αυτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο του θαλασσινού μας πολιτισμού. Ζούμε σε έναν τόπο όπου η θαλασσα αποτέλεσε και αποτελεί βασικό συστατικό της επιβίωσής μας. Για αυτό και στο naftotopos, μέσα από την τέχνη του μοντελισμού, αλλά και με τη δύναμη που αντλούμε από το ενδιαφέρον σας όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετούμε και προβάλλουμε αυτή την κληρονομιά υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

naftotopos

Η σύνδεση του ναυτομοντελισμού με τη διατήρηση της ξυλοναυπηγικής μας παράδοσης. Μία συλλογική προσπάθεια, με στόχο την προβολή αυτού του μεγάλου κεφαλαίου του θαλασσινού πολιτισμού μας, μέσα από το διαδίκτυο.

X

Search

Στο naftotopos χρησιμοποιούμε cookies

Χρησιμοποιούμε cookies στο site μας. Μερικά από αυτά είναι υποχρεωτικά για τη λειτουργία του ιστότοπου, αλλά και άλλα που μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη λειτουργία του καθώς και τη χρήση του από τους επισκέπτες μας. Μπορείτε να αποφασίσετε εσείς εάν επιθυμείτε την αποθήκευσή τους ή όχι. Παρακαλούμε σημειώστε ότι στην περίπτωση που δεν αποδεχθείτε την αποθήκευση cookies, ενδέχεται ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπου να μην λειτουργούν πλήρως ή σωστά.

Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική μας για τα Cookies.