Αναπαράσταση λάμπας πυροφανιού

Για όσους σκοπεύουν να κατασκευάσουν βάρκες πυροφανιού (γρί-γρί) σίγουρα θα τους έχει προβληματίσει όχι τόσο η βάρκα αλλά σίγουρα η αναπαράσταση της λάμπας.

Το «δύσκολο» μέρος στην αναπαράσταση είναι κυρίως το γυαλί της λάμπας καθότι για το μεταλλικό μέρος οι «εκδόσεις» είναι αρκετές. Δείτε τις παρακάτω προτάσεις και μπορείτε να σκεφθείτε καλύτερες ιδέες.

Το πρώτο υλικό που προσεγγίζει την απεικόνιση του γυαλιού είναι βέβαια οι μικρές κοινές λάμπες φακών- αυτοκινήτων- και Led εξαρτώμενα από την κλίμακα αλλά και οι διαφανείς πλαστικοί «φελλοί» ψαρέματος (σφαιρικοί και οβάλ) όπου κομμένοι στην μέση μπορούν να δώσουν ικανοποιητική απεικόνιση γυαλιού λάμπας.


Στο τέλος ο χρωματισμός της σύνθεσης θα σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για κατασκευή μεγάλης κλίμακας.1. Επιπλέον υπάρχουν και κάποια (φθηνά πλαστικά) «bibero» όπως αυτό στην φώτο του οποίο τμήματα μπορείτε να κόψετε και να έχετε αμέσως το στεφάνι και το γυαλί μιας λάμπας. Ακόμη με τα τμήματα ενός χονδρού μαρκαδόρου έχετε το μεταλλικό μέρος της. Το προστατευτικό πλέγμα του γυαλιού μπορεί να αναπαρασταθεί από λεπτό δίχτυ μεταφοράς υλικών-παιγνιδιών (Συσκευασία Βόλων) κολλημένο στο επάνω μέρος του γυαλιού.2. Με το λαμπάκι αυτοκινήτου (ή με το μισό τμήμα πλαστικού «φελλού» ψαρέματος).το προστατευτικό κάλυμμα πρίζας τοίχου.ένα καπάκι από μικρό μπουκαλάκι, και ένα λεπτό (μεταλλικό ή πλαστικό) σωληνάκι μπορείτε να έχετε μια δεύτερη εκδοχή για κατασκευή σε μεσαία κλίμακα.

 

3. Με το λαμπάκι φακού.το προστατευτικό κάλυμμα βροχής βιδών σκεπής..και τμήματα μαρκαδόρου μπορείτε να έχετε μια τρίτη εκδοχή για κατασκευή σε μικρή κλίμακα.