Κατασκευή μικρογραφίας στρωμάτσας χωρίς πλέξη. (1η προσέγγιση)

Στην συνέχεια θα σας δείξουμε μία πρόταση κατασκευής μικρογραφίας «στρωμάτσας» που αποφεύγει το πλέξιμο…

1. Σε ένα κομμάτι  μαλακού ξύλου κάντε μια τρύπα περίπου 1-11/2 cm και γύρω της καρφώστε  έναν περιττό αριθμό βελόνων όσο μακριές μπορείτε να βρείτε αλλά όχι χοντρές. Στη φωτογραφία χρησιμοποιούνται 9 βελόνες και εάν τις καρφώσετε σε διαφορετικό ύψος (κάθε δύο)  θα είναι πολύ χρήσιμο στη διαδικασία.

alt

 

2. Πάρτε το νήμα  που θέλετε και αφού δέσετε το ένα άκρο της σε μια βελόνων αρχίστε να κάνετε στροφές γύρω από τον κύκλο αφήνοντας κάθε φορά  μια βελόνα  μέσα και μια έξω.

alt

 

3. Όταν φθάσετε στο επιθυμητό ύψος (λίγο ψιλότερο από το μήκος της «στρωμάτσας»  που θέλετε να φτιάξετε) ασφαλίστε το άλλο άκρο του νήματος. Τώρα μέσω της τρύπας που υπάρχει και με την βοήθεια ενός πινέλου απλώστε λίγη κόλλα ξυλουργού…

alt

alt

 

4. Ενώ η κόλλα στεγνώνει πάρτε 9 κομμάτια  λεπτότερου νήματος αλλά του ίδιου χρώματος (στις φωτο είναι μαύρο για να ξεχωρίζει ως λεπτομέρεια) κάντε έναν κόμβο στις άκρες κάθε κομματιού και  περάστε τα από τα «μάτια» των 9 βελόνων. Μην σας πιάνει πανικός… alt alt

alt

alt

 

5. Όταν τελειώσετε με αυτό τραβήξτε κάθε νήμα στο μισό μήκος και προσεκτικά για να μείνουν στα μάτια βελόνων. Τώρα η κόλλα δεν θα έχει στεγνώσει τελείως  αλλά δεν πειράζει οπότε αφαιρέστε την «στρωμάτσα» από τις βελόνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

alt

alt

 

6. Όταν έχετε την «στρωμάτσα» έξω από τις βελόνες, τραβήξτε τα 9 λεπτά νήματα έτσι ώστε να έχετε τους κόμβους στην μια πλευρά της  και τις  ελεύθερες άκρες στην άλλη. Στην συνέχεια δέστε όλες οι ελεύθερες άκρες σφιχτά σε έναν κόμβο.

alt

 

7. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι σφουγγαριού και γεμίστε από επάνω την «στρωμάτσα» Στην συνέχεια  τραβήξτε τις άκρες με τους κόμβους έτσι οι δεμένες μαζί άκρες να έρθουν στο κάτω  σημείο της «στρωμάτσας». Γυρίστε μέσα τον μεγάλο κόμβο καθώς τραβάτε τις άλλες άκρες και ο μεγάλος κόμβος θα «κρυφτεί» μέσα στην «στρωμάτσα»

alt

 

 

8. Τέλος κάνετε έναν κόμβο στις άλλες άκρες και «κρύψτε» τις επίσης στο πάνω μέρος της «στρωμάτσα»

alt

 alt